SMART CLOUD OSMISLIO APLIKACIJU – STOP KORONA: Pomoć pri evidentiranju epidemije i zaraženih

Pandemija koronavirusa uzrokovala je i niz novih, inovativnih rješenja u borbi protiv širenja bolesti. S obzirom na to da se povećava broj ljudi sa zdravstvenim poteškoćama koji imaju potrebu javiti se epidemiološkoj službi, stvorena je aplikacija koja služi stvaranju najveće besplatne baze simptoma na svijetu, kako bi se mogla otkriti nova žarišta zaraze i kako bi javne službe mogle imati realniju sliku simptoma u cijeloj naciji.

– Stalno se opterećuje zdravstveni sustav, a građani ponekad i odustanu od bezuspješnog zvanja telefonom. Telefon postaje usko grlo. A upravo takve osobe su možda nositelji virusa te svako odgađanje kontaktiranja epidemiologa povećava mogućnost zaraze većeg broja ljudi. Lansirali smo mobilnu aplikaciju za prijavu zdravstvenih poteškoća Corona Giscloud pomoću koje građani mogu digitalnim putem upotrebom mobilne aplikacije prijaviti svoj zdravstveni status – ističe Dragan Sokolović iz pulske tvrtke Smart Cloud, dodajući kako se prijava putem digitalnog obrasca izvršava na vrlo jednostavan i intuitivan način tako da građani odabiru predefinirane odgovore.

Svaki poslani podatak automatski je geolociran, pa se na temelju prikupljenih podataka može napraviti “heat map”, tj definirati lokacije žarišta. Razvijena je međunarodna inačica, a također postoji i verzija na hrvatskom jeziku. Ovaj vrijedni softverski projekt u čijoj izradi su sudjelovali eminentni inozemni stručnjaci ponuđen je i nadležnim tijelima zaduženim za epidemiju u RH. https://corona.giscloud.com

Komentiranje nije dozvoljeno.