SAMOBOR GRADI NOVU ŠKOLU: Šire kapacitete zbog rasta broja djece i mladih

Grad Samobor nastavlja ulaganja u mlade i obrazovanje, a iz Grada su obavijestili kako su dobili zeleno svjetlo Ministarstva znanosti i obrazovanja za idejno rješenje nove samoborske škole. Riječ je o rekonstrukciji i dogradnji zgrade u bivšoj vojarni kao depandanse OŠ Bogumila Tonija, a u kojoj će se moći smjestiti do 20 odjeljenja nižih razreda, uz prateću dvoranu i ostale sadržaje za više od 560 učenika.

Nakon radova rekonstrukcije i izgradnje školske sportske dvorane, škola će se prostirati na više od 4000 m² te će zadovoljavati sve uvjete za potpuno uključivanje učenika s tjelesnim invaliditetom. Uz učionice razredne nastave i dvoranu, ovdje će se smjestiti i knjižnica, blagovaonica, kuhinja i drugi sadržaji.

Zamjenik gradonačelnika Željko Stanec kratko se osvrnuo na obnovu cijelog prostora bivše vojarne, u koji je, kako je naglasio, od 2010. do 2020. godine uloženo oko 70 milijuna kuna. Uređenjem ove zadnje zgrade cijeli kompleks bit će popunjen i Samobor tako dobiva još jedan, potpuno novi, mali društveni i sadržajni centar.

Stanec je istaknuo i kako se u posljednjih 10 godina u Grad doselilo oko 4.000 novih stanovnika pa su i potrebe u svim segmentima veće, a što se tiče ovog projekta nove škole koristit će se, uz osigurana financijska sredstva iz proračuna, i svi ostali dostupni izvori financiranja različitih fondova za što bolje opremanje i funkcionalnost zgrade i buduće škole.

Temeljem pozitivnog rješenja Ministarstva, Grad Samobor sada kreće u izradu glavnog projekta na temelju kojeg će se izdati građevinska dozvola.

Komentiranje nije dozvoljeno.