RIJEKA ĆE BITI SREDIŠTE PAMETNIH INOVACIJA: MINGO potpisao ugovor od 150 mil. KN za Centar kompetencija

Grad Rijeka uskoro će dobiti Centar kompetencija za pametne gradove kojeg će predvoditi gradska tvrtka Smart RI, a prošli je tjedan u Zagrebu potpisan Ugovor o dodjeli sredstava za ovaj projekt vrijedan gotovo 150 mil. KN, od čega je 95,3 mil. KN bespovratnih sredstava iz EU fondova.

Projekt je rezultat zajedničke prijave i razrade šest istraživačko-razvojnih projekata od strane 20 partnera na temelju poziva Podrška razvoju centara kompetencija u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020, a u iduće tri godine, koliko će trajati implementacija, projektni partneri će u suradnji razviti čak 36 inovativnih proizvoda i usluga u području tehnologije pametnih gradova sa značajnim tržišnim potencijalom. Razvoj proizvoda do razine spremnosti za komercijalizaciju u formatu pilot projekata provodit će se upravo u gradu Rijeci, čime će se doprinijeti razvoju Rijeke kao pametnog grada, a život stanovnika učiniti boljim i udobnijim.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat prilikom potpisivanja ugovora naglasio je kako je riječki Centar kompetencija za pametne gradove projekt s visokom dodanom vrijednošću i jedan od onih koji uvelike može pridonijeti razvoju gospodarstva, kako na lokalnoj tako i na nacionalnoj razini.

Komentiranje nije dozvoljeno.