REZERVIRAJTE DATUM: 4. konferencija Voda-najvrjedniji resurs budućnosti u Zagrebu 12.07.2019.

SREDIŠNJI SKUP – VODE ZAGREB 2019

KADA: 12.7.2019. (petak)

GDJE:  Hotel Westin (Zagreb)

TEME:  Koliko je sredstava iskoristio vodni sektor iz EU fondova?

  • Dinamika izgradnje vodno-gospodarskih objekata
  • Aktualne zakonodavne izmjene i implikacije na poslovanje
  • Kako će izgledati buduće formiranje cijena vode?
  • Edukacija kadrova, tržište radne snage
  • Gubici i zamjene dotrajale mreže

PROGRAM 

Četvrtu godinu za redom stručna konferencija Voda – najvrjedniji resurs budućnosti okupit će komunalna društva, dobavljače tehnologija, jedinice lokalne samouprave i donositelje odluka iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije te europske strukovne udruge i zastupnike iz Bruxellesa.

Prošle godine je najavljena reforma vodno-komunalnog sektora, dok su projekti vodnog gospodarstva okarakterizirani kao mogući generatori gospodarske aktivnosti i dobar primjer ulaganja u komunalnu infrastrukturu. Potpisan je niz ugovora za sufinanciranje projekata, ali vodno gospodarstvo se sve više proziva za sporo povlačenje i korištenje sredstava iz fondova EU.

Na terenu se uočavaju brojni izazovi, primjerice, zbog dugotrajnih procedura i čestih izmjena cijena radova dolazi do značajnog „probijanja“ budžeta. Otvara se pitanje budućeg formiranja cijena vodnih usluga i mogućnost ustrajanja JLS-a na socijalnoj cijeni vode.

Bitka s gubicima zahvaćene vode na nacionalnoj razini i dalje bilježi  poražavajuće rezultate, stoga europeizacija Hrvatske nije moguća bez još odgovornijeg pristupa prema vodi, nacionalnom resursu s kojim je Hrvatska per-capita najbogatija u EU.

Rezervirajte datum i prijavite se na konferenciju, jer u Zagrebu 12.7.2019. s preko 200 sudionika časopis KOMUNAL stvara uobičajeno dinamičnu platformu za raspravu o aktualnim izazovima i pronalasku rješenja. Na konferenciji će se susresti čelnici JLS, projektanti, dobavljači najnovijih tehnologija te mnogobrojni komunalci s ciljem unapređenja  tržišnih prilika i predlaganja odgovarajućih sektorskih rješenja.

PRIJAVNICA

Komentiranje nije dozvoljeno.