PROŠIRENJE CENTRALNOG RIJEČKOG GROBLJA: Gotovo 1.000 novih grobnih mjesta

Zajedničkim ulaganjem Grada Rijeke i Komunalnog društva Kozala groblje Drenova dobilo je oko 1.000 novih grobnih mjesta, a dograđena je i Aleja hrvatskih branitelja. Ukupna vrijednost do sada izvedenih radova na izgradnji 688 grobnih mjesta iznosi 15,4 mil. KN s PDV-om, dok u bi u narednih dva tjedna trebala započeti izgradnja još 162 grobna mjesta na općim poljima, vrijedna 935.108 KN.

Novoizgrađena grobna mjesta i lokaciju novih općih polja obišli su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, pročelnica Odjela za komunalni sustav Grada Rijeke Irena Miličević, pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke Karla Mušković te direktorica KD Kozala Nives Torbarina sa suradnicima.

„Željeli smo uoči blagdana Svih Svetih pokazati da brinemo i o našim sugrađanima koji su nas napustili“, kazao je gradonačelnik Obersnel. Direktorica KD Kozale Torbarina istaknula je kako se kontinuirano ulaže u dogradnju groblja tako da Rijeka nema problema s nedostatkom grobnih mjesta – procjenjuje se kako će novoizgrađena grobna mjesta ići u prodaju sredinom sljedeće godine, a već se planira i nastavak proširenja groblja Drenova u 2022. godini.

Od 1988. godine, kada se započelo s prvim ukopima pa do danas izgrađeno je ukupno 11.257 grobnih mjesta, od čega se 5.437 nalazi na općim poljima te 5.820 koja čine zakupljena grobna mjesta: grobnice, niše i pretinci. Do sada izgrađena grobna polja čine oko 50% ukupne površine groblja Drenova.

Komentiranje nije dozvoljeno.