INOVATIVNO RECIKLIRANJE UGLJIKA: L’Oréal će koristiti ambalažu nastalu hvatanjem i recikliranjem emisija ugljika

Tri tvrtke – L’Oréal, LanzaTech i Total premijerno su predstavile prvu održivu ambalažu na svijetu napravljenu zahvaljujući hvatanju i recikliranju emisija ugljika.

Naime, LanzaTech započinje proces hvatanjem i pretvaranjem ugljika u etanol. Tvrtka Total potom, zahvaljujući inovativnom procesu dehidracije, taj isti etanol pretvara u etilen prije polimerizacije u polietilen koji ima iste tehničke karakteristike kao i njegova fosilna zamjena. Na koncu, L’Oréal dobiveni polietilen koristi za proizvodnju ambalaže koja ima iste kvalitete i svojstva kao i ona napravljena od konvencionalnog polietilena.

„Želimo početi s upotrebom ovog održivog materijala za izradu ambalaže naših šampona i regeneratora do 2024. godine i nadamo se da će nam se i druge tvrtke pridružiti u korištenju ove revolucionarne inovacije“, poručio je Jacques Playe, direktor za pakiranje i razvoj u L’Oréalu. Izvršna direktorica LanzaTech-a Jennifer Holmgren rekla je kako „zajedno možemo smanjiti ugljični otisak ambalaže pretvarajući emisije ugljika u korisne proizvode, čineći ugljik za jednokratnu upotrebu prošlošću.“

Komentiranje nije dozvoljeno.