PROČIŠĆAVANJE OTPADNIH VODA: U pogonu UPOV-i u Vrgorcu i Drnišu 

Pušten je u rad uređaj za pročišćavanje otpadnih voda Vrgorac, namijenjen širem području grada. Uređaj će omogućavati drugi stupanj pročišćavanja otpadne vode prikupljene fekalnom kanalizacijskom mrežom, a temelji se na punom mehaničko-biološkom pročišćavanju. Radovi na 2,45 mil. EUR vrijednoj investiciji su s prekidima trajali od 2005. godine,a sufinancirani su sredstvima državnog proračuna i Hrvatskih voda.

Netom prije s radom je započeo i UPOV u Drnišu. Radi se o investiciji od čak 6,5 mil. EUR u sklopu IPA projekta „Unaprjeđenje vodoopskrbnog i kanalizacijskog sustava sa uređajem za pročišćavanje otpadnih voda za grad Drniš“.

Od 2010.godine kroz projekt je rekonstruirano i izgrađeno 9 km kanalizacijske mreže te je omogućen priključak na sustav odvodnje za 3.000 ljudi. Nema boljeg načina za obilježavanje Svjetskog dana zaštite okoliša nego puštanjem u pogon pročistača otpadnih voda za Grad Drniš čime ćemo bitno smanjiti pritisak na okoliš na ovom području, zaključio je prigodom otvaranja šibensko-kninski župan i predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk.

Komentiranje nije dozvoljeno.