INVESTICIJE: KD Kozala ulaže 4 mil. KN u centralno gradsko groblje

Nastavljaju se radovi na proširenju glavnog riječkog groblja na Drenovi. Radovi, vrijedni 540.000 EUR, traju od siječnja, a očekivani završetak je u rujnu.Rijeka nema problema s grobnim mjestima, a Drenova je tek na izgradnji grobova na polju G -10 od ukupno planirana 34 polja.

Grobnice na novoizgrađenoj cjelini A polja G -10 u funkciju će se stavljati postepeno po fazama od listopada 2018. godine, a očekivana cijena kompletno uređenih grobnica bit će oko 5.000 EUR (bez PDV-a).

Nives Torbarina, direktorica KD Kozala

Vrlo ambiciozna tvrtka KD Kozala, inače je član Europske asocijacije znamenitih grobalja (ASCE), upravo je s grobljem Drenova sudjelovala na manifestaciji Dani baštine europskih groblja 2018 (WDEC), održanoj od 28. svibnja do 3. lipnja 2018. godine. Posjetitelji su se mogli upoznati s ovim posebnim parkovnim grobljem kojim dominira hortikultura. Groblje Drenova postalo je jedan moderan objekt, izgrađen za razdoblje od sto godina, a mi smo trenutno na 40% izgrađenosti, kazala je direktorica KD Kozala Nives Torbarina.

Komentiranje nije dozvoljeno.