PRESTIŽNO SVEUČILIŠTE PROBLEMATIZIRA VODU: MIT Boston potiče vodne startupove

Kako se svjetska kriza vezano uz kvalitetu i količine dostupne vode neosporno produbljuje iz godine u godinu, znanstvene i političke promjene u pristupu vodi sada postaju ključne, stoga ih pokreću mnogi odgovorni i kvalificirani dionici. Inovacije, uspješno upravljanje vodnim sektorom te nove ideje sve više dolaze iz privatnog sektora, a isto je bio jedan od glavnih zaključaka na nedavnom MIT-ovom Summitu o vodi.

Osim glavne teme summita „Utapanje u plastici“, globalni stručnjaci su raspravljali o rastućim izazovima koji nastaju oko plastičnog zagađenja, što već sada nepopravljivo utječe na okoliš. Prestižno američko tehnologijsko sveučilište Massachusetts Institute of Technology potiče nastanak klime za djelovanje novih tvrtki koje mogu dovesti do osvježenja u sektoru te doprinijeti smanjenju zagađenja plastikom.

Primjerice, startup Open Water nudi pitku vodu zapakiranu u aluminij, iako su osnivači priznali kako ovo rješenje za jednokratnu upotrebu i pakiranje vode nije savršeno, kao što to nije niti jedno dosada poznato rješenje. Navedena inovacija bazira se na činjenici kako se aluminij zbog puno veće vrijednosti u formi otpada redovito reciklira u visokoj mjeri, zapravo puno češće od bilo kojeg drugog materijala u koje se pakira voda, dok se za plastiku zna kako ona provjereno spada u najlošije materijale za pakiranje vode koji na kraju uglavnom završe u rijekama i oceanima, što u pojedinim dijelovima svijeta već ima kataklizmičke razmjere koji ugrožavaju biljni i životinjski svijet oceana.

Komentiranje nije dozvoljeno.