PREDSJEDNIK MILANOVIĆ PODRŽAO ZNANSTVENIKE: „Hrvatska treba biti lider u čistoj energiji!“

Predsjednik Republike Zoran Milanović sastao se s izaslanstvom inicijative „Znanstvenici Republike Hrvatske za klimu – Apel za sustavnu klimatsku akciju“ koja okuplja 555 hrvatskih znanstvenika, a kojoj je cilj osvještavanje problema klimatske krize i djelovanje protiv daljnjeg pogoršanja globalnih klimatskih promjena.

Znanstvenici su izrazili zabrinutost zbog sve očitijih posljedica klimatskih promjena i nedostatka sustavnih javnih rasprava o klimatskim temama u Hrvatskoj te, imajući na umu znanstvene spoznaje o klimatskim promjenama, njihovim uzrocima, posljedicama, prognozama i perspektivama, pozvali su na poduzimanje ambicioznih mjera kako bi se stvorili preduvjeti za sustavno i sveobuhvatno suočavanje s klimatskom krizom.

Vrijeme je za zaokret ka najvišim standardima zaštite okoliša i prirode. Spreman sam pomoći u ostvarenju vaših zahtjeva koje u cijelosti podržavam. Moja vizija jest Hrvatska kao jedan od EU lidera u čistoj energiji, a jedan od prvih koraka u ostvarenju te vizije jest osvijestiti ranjivost Hrvatske i ključne rizike – rekao je predsjednik Milanović. Na sastanku je sudjelovao i dr. sc. Julije Domac, posebni predsjednikov savjetnik za energiju i klimu.

Komentiranje nije dozvoljeno.