POTPIS UGOVORA: Za EU projekt aglomeracije Zadar – Petrčane ukupno 567 mil. KN

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava i Ugovor o sufinanciranju za Projekt poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Zadar – Petrčane potpisali su generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i direktor Odvodnje d.o.o. Zadar Grgo Peronja. Projekt Zadar – Petrčane ukupno je vrijedan 567 mil. KN od čega EU sredstva iznose 313,6 mil. KN, dok će preostalu svotu osigurati Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i Hrvatske vode (svatko po 51,3 mil. KN) te Odvodnja d.o.o. Zadar (37,3 mil. KN).

Projekt se odnosi na izgradnju odvodnje u četvrtima Bokanjac i Put Bokanjca, naseljima Kožino i Petrčane, sanaciju i rekonstrukciju sustava odvodnje grada Zadra, te izgradnju spojnog cjevovoda Zadar – Petrčane. Projekt također obuhvaća i rekonstrukciju 40.485 m vodoopskrbnih cjevovoda te rekonstrukciju 2.723 kućnih priključaka vodoopskrbe u planiranim trasama sustava odvodnje.

„Razvoj je nemoguć bez sustava odvodnje i kvalitetne infrastrukture, dakle danas ne možete ništa ozbiljno napraviti, ni gospodarski, ni turistički, ni na bilo koji drugi način bez sustava odvodnje.“ – kazao je prilikom potpisivanja ugovora Grgo Peronja, direktor Odvodnje d.o.o. Zadar. Provedbom projekta, osiguravaju se preduvjeti za podizanje stupnja priključenosti na sustav odvodnje u aglomeraciji na predviđenih 94%. Proširenjem sustava odvodnje u naseljima aglomeracije posljedično će se smanjiti ispuštanje nepročišćenih otpadnih voda iz polupropusnih septičkih jama na projektnom području u okolno tlo, podzemne i priobalne vode.

Komentiranje nije dozvoljeno.