POBOLJŠANJE VODNOKOMUNALNE INFRASTRUKTURE U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI: Za tri projekta izdvojena 573 mil. KN

U ponedjeljak 25. studenog u Osijeku potpisana su tri ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava i tri ugovora o sufinanciranju za projekte poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracija Semeljci, Beli Manastir i Našice. Ugovori su potpisani između Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Hrvatskih voda, gradonačelnika Belog Manastira i Našica, načelnika općina Semeljci, Podgorač, Feričanci i Donja Motičina te predstavnika vodnokomunalnih poduzeća nadležnih za te tri aglomeracije. Potpisnike ugovora ugostio je župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, a događanju je, uz Ministra zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislava Ćorića i generalnog direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića, prisustvovala i predsjednica Republika Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Ministar Ćorić naglasio je kako će od projekata najviše koristi imati upravo stanovništvo jer će se povećati kvaliteta života te će se omogućiti povećanje povezanosti na sustav javnog vodovoda i odvodnje na što se nadovezala i Predsjednica. Ovi projekti imaju dugoročnu vrijednost i važnost za ovo područje. Njima će mnogi građani dobiti nove priključke vode, čistu vodu i kvalitetniju odvodnju, a širenje mreže odvodnje pozitivno će se odraziti i na zaštitu okoliša – rekla je Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Tri projekta ukupno su vrijedna 573 mil. KN, od kojih će se 322 mil. KN financirati EU sredstvima iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Komentiranje nije dozvoljeno.