PANNONIAN CEMETERY DAYS: Specijalizirani skup o upravljanju grobljima i kulturnom baštinom / Koprivnica, 02.-03.06.2022.

Nakon uspješne Adriatic Cemetery Days konferencije u Opatiji, specijalizirani skup na temu upravljanja grobljima seli na kontinent. Dvodnevna konferencija održat će se 02. i 03. lipnja u Koprivnici, a domaćin će biti tvrtka GKP Komunalac d.o.o.

Događaj je kroz godine prepoznat kao središnje mjesto okupljanja predstavnika komunalnih tvrtki, JLS, institucija, udruga, organizacija, konzervatora, pružatelja pogrebnih usluga i svih ostalih u čijem je interesu bolje upravljanje grobljima i kulturnom baštinom.

GLAVNI CILJEVI

Konferencija služi kao platforma za artikuliranje problema i izazova s kojima se susreću JLS i komunalne tvrtke u upravljanju grobljanskom infrastrukturom, ali i predlaganje rješenja, odnosno konkretnih mjera koje mogu pomoći u podizanju komunalnog standarda i kvalitete usluga. Također, cilj je potaknuti intenzivniju suradnju komunalnih tvrtki, institucija i donositelja odluka, kao i akademske zajednice na promociji te kulturnoj i turističkoj valorizaciji groblja.

TEME

Predstavnici sektora i ugledni predavači govorit će aktualnim temama u grobljanskoj djelatnosti, kao što su financiranje obnove i infrastrukturnih projekata, zaštita kulturne baštine, turističko-promotivne aktivnosti, digitalizacija, ozelenjivanje i hortikulturno uređenje te mnoge druge.

DRAFT PROGRAM

Pannonian Cemetery Days 2022 program

STUDIJSKE POSJETE

Koprivnički Komunalac upravlja s ukupno šest groblja, od kojih je najveće i najznačajnije Gradsko groblje „Pri Svetom Duhu“. Groblje datira iz druge polovice 19. stoljeća te se može pohvaliti zanimljivim arhitektonskim rješenjima, umjetničkim djelima, ali i povijesnom značaju te činjenicom da je posljednje počivalište brojnih poznatih građana Koprivnice koji su dali doprinos cijeloj Hrvatskoj, ali i šire. Uz Gradsko groblje, planiran je i obilazak drugih groblja kojima upravlja Komunalac, ali i značajnih groblja u široj okolici Koprivnice.

SUDJELOVANJE

Ispunjenu prijavnicu pošaljite na e-mail: info@komunal.hr, nakon čega ćete zaprimiti daljnje upute. Uzimajući u obzir prethodna izdanja, očekuje se više od 100 sudionika iz Hrvatske, ali i inozemstva.

*Ukoliko iz jedne tvrtke ili JLS dolazi više osoba, odobrava se popust na sudjelovanje.

*Članovi Grupacije održavanja groblja pri HGK ostvaruju popust od 15% na cijenu kotizacije.

*Sudionicima je osiguran smještaj po povlaštenim cijenama u hotelu Podravina. Više informacija o smještaju pronađite OVDJE

Za sva dodatna pitanja – slobodno nas kontaktirajte!

T: +385(0)1 6329 111 | E: info@komunal.hr

Komentiranje nije dozvoljeno.