PANNONIAN CEMETERY DAYS / Ilok 13.-14.06.2023.

PANNONIAN CEMETERY DAYS

KAD? 13.-14.06.2023. (utorak i srijeda)

GDJE? Ilok

DOMAĆIN: Grad Ilok i Kom Ilok d.o.o. za komunalne djelatnosti

U srijedu 14.06.2023. u Iloku se održava specijalizirana konferencija o aktualnostima u sektoru upravljanja grobljima – Pannonian Cemetery Days. Događaj je kroz protekle godine prepoznat kao središnje mjesto okupljanja predstavnika komunalnih tvrtki, JLS, institucija, udruga, organizacija, konzervatora, pružatelja pogrebnih usluga i svih ostalih sudionika u ovom dijelu Europe, a u čijem je interesu bolje upravljanje grobljima i kulturnom baštinom.

Skup traje dva dana – u utorak, 13. lipnja tijekom kasnijih popodnevnih sati predviđen je obilazak značajnih groblja u Iloku i okolnim mjestima, dok će se u srijedu, 14. lipnja održati stručna rasprava o problemima i izazovima s kojima se susreću JLS i komunalne tvrtke u upravljanju grobljanskom infrastrukturom, odnosno konkretnim mjerama koje mogu pomoći u podizanju komunalnog standarda i kvalitete usluga.

Također, PANNONIAN CEMETERY DAYS imaju za cilj potaknuti primjenu novih svjetskih i europskih praksi oko uređenja i održavanja te posebice oko izgradnje novih grobalja u Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe.

TEME

valorizacija i turističko brendiranje grobalja

mogućnosti financiranja grobljanske infrastrukture iz EU fondova

informatička rješenja za upravljanje grobljima

pogrebne usluge, oprema i tehnologija

hortikultura i održavanje grobljanske infrastrukture

prostorno-planska i arhitektonska rješenja

kulturna i povijesna baština groblja | kulturne rute

financiranje i planiranje novih groblja

izrada registra pokojnika

Komunalno društvo Kom Ilok upravlja s nizom lokalnih grobalja, obzirom kako se u ovom dijelu istočne Hrvatske žive različite religijske i narodnosne skupine, stoga se najveća i najznačajnija groblja ističu u kontekstu funkcioniranja i održavanja židovskih grobalja, kao i onih koja su namijenjena za pripadnike njemačke, slovačke i srpske nacionalne manjine.

Prijave za sudjelovanje na konferenciji ili aktivno sudjelovanje u programu kroz prezentaciju su moguće na e-mail info@komunal.hr ili na mobitel  +385 98 215 514

 

Marijan Kavran

ČASOPIS KOMUNAL

Kršnjavoga 1, 10 000 Zagreb

t +385 1 6329 111

info@komunal.hr

www.komunal.hr

Komentiranje nije dozvoljeno.