PAMETNI OTOCI I ODRŽIVOST: Konferencije na Krku i Hvaru

Održivim gospodarenjem otocima moguće je prevladati gospodarske i demografske izazove i postići željene efekte za društvenu zajednicu, glavna je premisa dvodnevnog tematskog događaja „Pametni otoci“. U suradnji sa Zajednicom županija, Udrugom gradova i Udrugom općina Republike Hrvatske, Veleposlanstvo Kraljevine Danske u Republici Hrvatskoj poziva predstavnike hrvatskih županija, gradova, općina i poduzeća na tematska predstavljanja na Krku, 18.10.2018. i na Hvaru, 19.10.2018.

Predstavit će se dva primjera dobre prakse iz Danske i to s otoka Samso i otoka Bornholm, čiji će gradonačelnici i predstavnici institucija i poduzeća pokazati kako su uspjeli zaustaviti depopulaciju, organizirati sustav cirkularne ekonomije i omogućiti održivi život na otocima.

Iako će većina primjera biti otočne naravi, ovo nipošto nije samo otočna priča. Program događaja sastoji se od tematskih panel diskusija hrvatskih i danskih predstavnika države, županija, gradova i općina, vodećih poduzeća i institucija, primjera iz prakse i razmjene iskustava. Najavljeno je sudjelovanje ministara Žalac, Butković i Ćorić, kao i niz drugih predstavnika relavantnih institucija. Detaljni program za obje lokacije nalazi se na službenoj stranici, a registrirati se možete ovdje. Ulaz je besplatan!

Komentiranje nije dozvoljeno.