PAMETNI GRADOVI-GRADOVI BUDUĆNOSTI: Gradu Bjelovaru i GeoKOMIS-u nagrada za Pametnu upravu 2018.

Na završnoj konferenciji projekta “Pametni gradovi-gradovi budućnosti”, u organizaciji Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika, u zračnoj luci “Franjo Tuđman” dodijeljene su nagrade pametnim gradovima. Među nagrađenima je i Grad Bjelovar koji je dobio nagradu u kategoriji Pametna uprava 2018. dodijeljenu za projekt GeoKOMIS.

Gradonačelnik Dario Hrebak zahvalio je svima koji su radili na projektu digitalizacije grada Bjelovara, posebice tvrtkama LIBUSOFT CICOM i IN2. Istaknuo je kako će sljedeće godine Grad Bjelovar postati prvi potpuno digitalno transformirani grad u Hrvatskoj. Dodao je i kako je digitalna transformacija budućnost svih gradova, te kako je ova nagrada dokaz da gradovi mogu biti pokretači promjena u Hrvatskoj. „Upravljati se, dakle, može i drugačije – uz pomoć novih tehnologija.“, zaključio je Hrebak.

Nagrade su još dodijeljene Gradu Puli u kategoriji Pametni odgoj, Gradu Poreču u kategoriji Pametna energetika/okoliš, te za Gradu Vrgorcu za Pametnu digitalizaciju, a Gradu Rijeci za Pametan promet.

Komentiranje nije dozvoljeno.