NP BRIJUNI KUPUJE 24 NOVA ELEKTRIČNA VOZILA: Fond će sufinancirati nabavu!

Direktor FZOEU-a Siniša Kukić i ravnatelj Javne ustanove Nacionalni park Brijuni Marno Milotić potpisali su Ugovor o sufinanciranju nabave električnih turističkih vozila vrijedan 1.9 mil. KN prema kojem će u sklopu projekta Fond Brijunima sufinancirati 20 električnih vozila namijenjenih najmu te 4 namijenjena prijevozu gostiju, ukupne vrijednosti preko 3 mil. KN.
„E-mobilnost je već sada strateški cilj Europske unije, a pogotovo na područjima koji su oaze bioraznolikosti, poput nacionalnih parkova. Drago nam je što se turizam na Brijunima doista promišlja u okvirima održivosti i rado ćemo i dalje biti na raspolaganju za sve kvalitetne ideje koje će doprinijeti i ciljevima zaštite okoliša i energetske učinkovitosti.“ zaključio je direktor Fonda Kukić.
Ravnatelj Brijuna Marno Milotić se složio kako održivost mora biti prioritet u upravljanju nacionalnim parkovima. „Nabavkom novih električnih vozila, obogatit će se turistička ponuda otoka, ali i očuvati njegove posebnosti. To nam je bio cilj i provedbom EU projekta Novo ruho Brijuna, gdje smo također ostvarili odličnu suradnju s Fondom, a to će nam biti cilj i dalje.“ zaključio je Milotić.
Dosadašnjom suradnjom Fonda i NP Brijuni realizirano je 18 projekata ukupne vrijednosti preko 50 mil. KN, a s obzirom na Zeleni plan i klimatsko-energetsku politiku RH, očekuje se i nastavak rada na aktivnostima koje doprinose održivosti i zelenoj infrastrukturi.

Komentiranje nije dozvoljeno.