NOVA MODA ZA KOMUNALNE TVRTKE: smanjenje CO2 emisija u vodoopskrbi i odvodnji

Francuska tvrtka Veolia, globalni komunalni specijalist u sektoru energije, voda i otpada uvodi novi alat kojim će se postići niske razine ugljika, a osim koristi za okoliš postići će se važne uštede za komunalne tvrtke te za lokalne zajednice. Istina je, kako su mnoge komunalne tvrtke u EU zbunjene, odnosno nemaju dovoljno znanja i ne poznaju procedure kada se radi o certificiranju ili dobivanju znanja o niskougljičnom poslovanju.

Veolia će ovaj projekt pokrenuti u Velikoj Britaniji, budući da smatraju kako na Otoku postoje preduvjeti za uspješnu implementaciju projekta. Nova internetska platforma će ocjenjivati i pratiti cjelokupno korištenje ugljika i vode u poslovnim aktivnostima komunalnih tvrtki.

Novi alat je nazvan GreenPath i pruža pravu sliku ispuštanja emisija, odnosno proizvodi dijagrame i predviđanja ugljičnog otiska, što će u konačnici doprinijeti strateškom planiranju i društveno odgovornom poslovanju komunalnih tvrtki. Nedavno istraživanje u Velikoj Britaniji otkriva kako 61% rukovoditelja u komunalnim tvrtkama uopće nema jasnu sliku o tome kako kroz poslovanje smanjiti emisije CO2.

Komentiranje nije dozvoljeno.