MOLOKOVI SPREMNICI I U VARAŽDINU: Stiže čak 325 polupodzemnih spremnika

Varaždinski gradonačelnik dr. sc. Neven Bosilj i direktor tvrtke S.T.P. d.o.o. Marko Brnčić potpisali su ugovor o nabavi i isporuci polupodzemnih spremnika za komunalni otpad. Ukupno će se ugraditi 325 spremnika na 65 lokacija, a u tijeku je natječaj i za dodatnu 31 lokaciju.

„Sve višestambene objekte u Varaždinu opskrbit ćemo s polupodzemnim spremnicima. Za svakog stanara će se znati koliko je puta ubacio otpad, odnosno u kojem volumenu. Stanari će dobiti svoje digitalne ključiće i krećemo u novu eru prikupljanja otpada u Varaždinu“, kazao je gradonačelnik.

Foto: Grad Varaždin

Također, istaknuo je kako komunalci već imaju spreman vozni park za prikupljanje otpada iz ovakve vrste spremnika. „Kad krenemo u realizaciju, siguran sam da ćemo moći provesti i novi sustav naplate odvoza otpada, pravedniji od sadašnjeg, koji je trenutno jedini moguć. Fiksnu cijenu ćemo tada spustiti, vidjet ćemo što će biti s varijabilnim dijelom, ali u svakom slučaju oni koji će proizvoditi više otpada plaćat će više, a oni koji će proizvoditi manje, plaćat će manje“, zaključio je.

Direktor tvrtke S.T.P. d.o.o. Marko Brnčić rekao je da su ovi spremnici prisutni u Hrvatskoj već 18 godina, a 13 godina je prošlo od prve instalacije. „U svim gradovima gdje smo ih postavili su jako dobro prihvaćeni od strane građana i imamo zaista dobre rezultate. Na takvim spremnicima se gotovo ništa ne može potrgati, stoga nema nikakvih zavisnih troškova koji bi se mogli pojaviti. Kroz proteklih 13 godina imamo gradove u kojima nije bila niti jedna kuna dodatnih troškova nakon postavljanja“, naglasio je Brnčić.

Polupodzemni spremnici će se ugraditi na 65 lokacija na području grada Varaždina, s po pet spremnika na svakoj lokaciji. Proizvođač polupodzemnih spremnika je finska tvrtka Molok.

Tvrtka S.T.P. ima dugogodišnje iskustvo u isporuci polupodzemnih spremnika. Polupodzemni spremnici Molok dosad su ugrađeni u Rijeci, Vukovaru, Velikoj Gorici, Trogiru, Splitu, Zagrebu, Karlovcu, Čakovcu, Kutini, Daruvaru, Šibeniku i Varaždinu.

Komentiranje nije dozvoljeno.