MERKEL U NOVOGODIŠNJOJ PORUCI SPOMENULA KLIMATSKE PROMJENE: „Trebamo razmišljati izvan okvira!“

Da su klimatske promjene jedna od glavnih tema dekade iza nas, ali i ove pred nama, potvrdila je njemačka kancelarka Angela Merkel u svojoj novogodišnjoj poruci. Merkel je istaknula kako se bori protiv klimatskih promjena kako bi budućim generacijama omogućila da žive u miru i prosperitetu.

– Globalno zagrijavanje je stvarno. Ono je prijetnja. Moramo učiniti sve što je u ljudskoj moći kako bismo savladali taj izazov. To je još uvijek moguće – poručila je njemačka kancelarka i nadodala kako je čovjek odgovoran za globalno zagrijavanje i sve probleme koje je ono donijelo. – Naša će djeca i unuci morati živjeti s posljedicama onoga što danas činimo ili ne činimo. Stoga koristim svoju snagu da osiguram da Njemačka pridonese – ekološki, ekonomski, socijalno – da se klimatske promjene stave pod kontrolu – rekla je i pozvala Nijemce da razmišljaju izvan zadanih okvira.

Treba nam više nego ikada razmišljanje na novi način, snaga da napustimo utvrđene putove, volja da probamo nove stvari i odlučnost da brže djelujemo, uvjereni da ono neobično može uspjeti – i mora uspjeti – da bi današnje generacije mladih i njihovi potomci mogli i dalje dobro živjeti na ovoj Zemlji – zaključila je kancelarka Merkel.

Komentiranje nije dozvoljeno.