KRIŽEVCI FINANCIJSKI POMAŽU IZGRADNJU SOLARNIH ELEKTRANA: „Bit ćemo energetski neovisni do 2030. godine!“

Grad Križevci želi postati energetski neovisan grad do 2030. godine i u skladu s time želi poticati i građane na korištenje obnovljivih izvora energije pa je tako krenuo s mjerom sufinanciranja postavljanja solarnih elektrana na obiteljskim kućama.

Putem Javnog poziva za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije za proizvodnju električne energije u kućanstvima, koji je objavljen krajem prošle godine, potporu Grada Križevaca ostvarila su tri korisnika.

Gradonačelnik Mario Rajn istaknuo je kako je ovo prvi puta da je grad krenuo s ovom mjerom sufinanciranja solara i kako se nada da će i drugi građani potaknuti ovim primjerima krenuti u smjeru korištenja obnovljivih izvora energije.

Putem ovog javnog poziva korisnicima su dodjeljivana sredstva donacije do 50 posto vrijednosti investicije, odnosno ne više od 25.000,00 kuna, a Grad Križevci i dalje će sufinancirati postavljanje solarnih panela na krovove obiteljskih kuća pa se tako sljedeći natječaj očekuje već u prvom kvartalu ove godine.

Komentiranje nije dozvoljeno.