JEDNOSTAVNIJA KOMUNIKACIJA S GRADSKIM SLUŽBAMA: Potpisan ugovor za Split Smart City platformu

Predstavnici Grada Splita i HT Grupe potpisali su ugovor za izradu Split Smart City platforme koja bi trebala transformirati gradske usluge i servise te omogućiti brzu i jednostavnu komunikaciju između građana i gradskih službi.

Splićanima će uskoro putem mobilne i web aplikacije biti dostupni korisni podaci kao što su uvid u dogovorene usluge koje građani ili tvrtke imaju s gradskim tvrtkama, informacije o računima, dugovanjima te mogućnost plaćanja računa, prijave problema i prigovora, prijave u vrtić, informacije o događanjima i slično.

„Stvaramo jedinstvenu digitalnu platformu koja će biti podloga za daljnju modernizaciju i digitalizaciju gradskih servisa. Mnogo toga smo dosad učinili, a sada krećemo u novi digitalni iskorak kojim ćemo našim građanima biti još dostupniji i od veće pomoći“, rekao je gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara.

Split Smart City projekt trajat će tri godine i podijeljen je u tri faze u kojima će Hrvatski Telekom omogućiti Cloud infrastrukturu, a Combis razvoj i isporuku aplikativnog rješenja. Vrijednost ugovora iznosi 3,5 milijuna kuna, a građanima bi aplikacija trebala biti dostupna do kraja godine.

„Koncept pametnih gradova je u svijetu odavno zaživio s odličnim rezultatima, a u Hrvatskoj je još na počecima i čestitam Splitu što je već sad napravio ovakav iskorak“, istaknula je Marijana Bačić, potpredsjednica za Korporativnu prodaju i ICT usluge u Hrvatskom Telekomu.

Komentiranje nije dozvoljeno.