KREĆU RADOVI NA PODUZETNIČKOJ ZONI CRNO: U Zadru potpisani višemilijunski ugovori

U Velikoj vijećnici Grada Zadra potpisani su ugovori kojima započinju radovi na izgradnji komunalne infrastrukture Poduzetničke zone Crno. Istovremeno će se graditi i dio ceste u dužini od 300-tinjak metara do ulaza u Zonu, izvijestili su iz Grada.

„Nakon dugog niza godina planiranja izgradnje, osigurali smo EU sredstva kroz ITU mehanizam u ukupnom iznosu od 35,3 milijuna kuna kojim započinjemo s prvom fazom izgradnje komunalne infrastrukture Poduzetničke zone Crno. To je prvi korak u realizaciji jednog od najznačajnijih gospodarskih strateških projekata Grada Zadra koji ima za cilj potpunu gospodarsku afirmaciju Zadra i Zadarske županije“, kazao je gradonačelnik Branko Dukić.

Kako je područje obuhvata zone značajno (jedna parcela od 400 ha), planiran je etapni program gradnje. Izgradnjom ove prve faze, aktivirat će se 5 „kazeta“ zone ukupne površine 243.824,36 m2, koje će biti  namijenjene potencijalnim investitorima koji žele pokrenuti svoje poslovanje u zoni.

Projektom će se izraditi cesta te sva ostala infrastruktura potrebna za funkcioniranje zone koja se uglavnom nalazi u koridoru cestovne mreže (fekalna kanalizacijska mreža, oborinska kanalizacijska mreža s pripadajućim građevinama odvodnje, vodovodna mreža, elektroenergetska mreža, mreža kabelske kanalizacije (DTK), javna rasvjeta, hortikulturno uređenje javnih zelenih površina duž koridora cestovne mreže), informirali su iz Grada.

„Cilj je učiniti Poduzetničku zonu Crno prepoznatljivom u regiji i atraktivnom domaćim i stranim investitorima, što će u konačnici rezultirati razvojem novih tehnologija i proizvoda, koncentracijom specijaliziranih znanja i vještina, povećanjem konkurentnosti i izvoza, smanjenjem nezaposlenosti i dinamičnim gospodarskim rastom UP Zadra“, istaknuli su iz Grada.

Komentiranje nije dozvoljeno.