KONFERENCIJA “ZELENA MOBILNOST I ENERGETSKA TRANZICIJA”: Kako ubrzati uspostavu održivog prometa?

Časopis Komunal najavljuje novu konferenciju pod nazivom „Zelena mobilnost i energetska tranzicija“ koja će se održati hibridno (25 sudionika u dvorani – predavači i gosti, a ostali sudionici online) 21. svibnja 2021. u zagrebačkom hotelu Westin s početkom u 10.00 sati.

Cilj konferencije je potaknuti raspravu o pretvaranju klimatskih i ekoloških izazova u prilike za poboljšanje transportnih tehnologija. Skup želi doprinijeti ubrzavanju jednog od najvažnijih ciljeva Europske unije u narednim godinama – uspostavu zelenog i održivog prometa.

Jasno je kako je promet trenutačno jedan od najvećih zagađivača, ali i kako se tranzicija na zelene alternative poput električnih vozila i vozila na vodik ne može dogoditi „preko noći“. Ipak, kvalitetnim hodogramom i inicijativom svih ključnih dionika taj se proces može značajno ubrzati.

Zato će tematski naglasci konferencije obuhvatiti teme kao što su ulaganja u zelene oblike transporta, poticaji i podrška Europske unije, prilagodba popratne infrastrukture, održivi integrirani urbani prijevoz, modernizacija javnog prijevoza i razvoj željezničke infrastrukture, a bit će riječi i o inovacijama, primjeni AI i pametnim rješenjima.

Konferencija će na jednome mjestu okupiti predstavnike državnih institucija, udruga i organizacija, akademske zajednice, gradova i općina, ali i financijske institucije i sektorske tvrtke čija je djelatnost vezana uz navedene teme te sve ostale zainteresirane za ovu tematiku.

Draft program: 


Više informacija i prijave: info@komunal.hr

PRIJAVNICA

PROGRAM

 

 

Komentiranje nije dozvoljeno.