KONFERENCIJA NA HVARU 19.06.: EIB i MRRFEU podržavaju pametne gradove!

Europska investicijska banka i Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske, organiziraju cjelodnevnu konferenciju o pametnim ulaganjima pod nazivom “Investicijske platforme za podršku pametnim gradovima i otocima u Europi”, koja će se održati 17. lipnja 2019. u Arsenalu, u Gradu Hvaru. Tijekom posljednjih desetljeća, broj stanovnika europskih gradova se povećao, a i njihovo je gospodarstvo napredovalo znatnije nego ostatak teritorija Europe.

Gradovi su postali središta istinskog tržišnog natjecanja, trgovine i pružanja vrhunskih usluga. Međutim, gradovi se također suočavaju i s teškim izazovima, kao što su socijalna isključenost, smanjenje proračuna i zagađenje okoliša. Predviđeno povećanje urbanog stanovništva u nadolazećim desetljećima dodatno naglašava mogućnosti i izazove kao model uspješne urbane regeneracije.

Ova cjelodnevna konferencija pružit će poticaj razvoju pametnih gradova i pametnih otoka, kroz rasprave u kojima će sudjelovati ugledni stručnjaci, detaljno će se razraditi mogućnosti kako pametnim ulaganjima odgovoriti na postojeće nedostatke u infrastrukturi i omogućiti inovativna projektna rješenja.

Na konferenciji će biti predstavljena nova investicijska platforma pametnih gradova i pametnih otoka u Republici Hrvatskoj. Rasprave će obuhvatiti i teme inicijative pametnih gradova, investicijske platforme, financijske instrumente, uključujući i mogućnosti njihovog kombiniranja s bespovratnim sredstvima, pripremu projekata, savjetodavne usluge, tehničku pomoć i nove izvore financiranja.

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, sudionici konferencije sami organiziraju prijevoz do Grada Hvara. Konferencija će se održati na engleskom jeziku, a kroz cijelo vrijeme trajanja konferencije bit će omogućen simultani prijevod na hrvatski jezik. Više informacija o konferenciji i dolasku u Grad Hvar, nalaze se ovdje.

Komentiranje nije dozvoljeno.