KAMPANJA ”STAVI PRAVU STVAR NA PRAVO MJESTO”: Zagreb želi potaknuti odvojeno sakupljanje otpada

U Zagrebačkom holdingu predstavljen je projekt „Stavi pravu stvar na pravo mjesto“ vrijedan 4,9 mil. KN, a kojeg s 3,6 mil. KN sufinancira EU. Riječ je o projektu čiji je cilj edukacija građana o važnosti i načinima odvojenog sakupljanja otpada, a provodit će se do 7. kolovoza različitim akcijama.

Tako će se, među ostalim, dijeliti promotivni materijali, didaktičke igračke, održavati razna javna događanja, a izradit će se i aplikacija. Projekt je dio napora Grada Zagreba da postane predvodnik u odvojenom sakupljanju otpada i tako približi Hrvatsku ostvarenju cjelovitog sustava gospodarenja otpadom, na isti način na koji se otpadom gospodari u Europskoj uniji, istaknuli su predstavnici Grada.

Naš Plan izobrazno-edukativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom ima četiri osnovna komunikacijska cilja, to su nastanak otpada svesti na najmanju moguću mjeru tijekom životnog ciklusa proizvoda i svih njegovih komponenti, odvojeno sakupljanje otpada, kućno kompostiranje te ponovna uporaba predmeta. Međutim, da bismo realizirali te glavne ciljeve, mi smo odredili i specifične ciljeve kako bismo ih prilagodili specifičnostima grada Zagreba. Jedan od njih je informirati sve naše sugrađane o  načinima kako se sami mogu više angažirati i uključiti u proces odvojenog sakupljanja otpada – izjavila je zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba i voditeljica projektnog tima Olivera Majić.

Komentiranje nije dozvoljeno.