KAKO JE SOLIN POVEĆAO BROJ STANOVNIKA?: Velika izdvajanja za pronatalitetne i demografske mjere

Od 127 hrvatskih gradova, njih svega osam je u zadnjih 10 godina povećalo broj stanovnika. To su Solin (+986), Krk (+565), Dugo Selo (+395), Supetar (+267), Sveta Nedelja (+248) te Biograd na Moru (+29), Stari Grad (+9) i Novalja (+4). Zašto Solin bilježi najveći rast? Iz Gradske uprave Solina kažu kako na brojke utječe puno faktora, a među njima ističu značajna sredstva za pronatalitetne i demografske mjere.

„Svake godine izdvaja se više od trećine izvornog proračuna, što je više od 30 milijuna kuna, za funkcioniranje predškolskog odgoja. Za poboljšanje života djece i mladih kroz različite aspekte izdvaja se više od 5 milijuna kuna: stipendije učenika i studenata, za radni školski materijal, prijevoz za učenike s teškoćama u razvoju, isto tako i novčane mjesečne potpore za novorođenu djecu, za produljeni porodiljni dopust te za obitelji s četvero i više djece…“, ističu iz Grada Solina i nadodaju kako se intenzivno radi i na osiguravanju svih predškolskih i školskih kapaciteta.

„Od 1. listopada 2021.g. na snagu je stupila Odluka o izjednačavanju cijene boravka u gradskim i privatnim vrtićima tako da Grad Solin konstantno osluškuje, promišlja i radi na ulaganju u demografske mjere. Solin je zasigurno primjer dobre prakse kako najmlađima i njihovim obiteljima osigurati sigurnu budućnost, a činjenica da ga iz godine u godinu mlade obitelji prepoznaju kao grad koji je ugodan za kvalitetan život i stanovanje, govore i brojke temeljene na provedenom popisu stanovništva“, zaključuju.

Komentiranje nije dozvoljeno.