JESTIVE ŠALICE ZA KAVU NA LETU NOVOZELANDSKOG AVIOPRIJEVOZNIKA: Smanjenje otpada dovest će do jestivih tanjura

U nastojanju da smanji otpad, Air New Zealand započeo je probni period korištenja jestivih šalica za kavu s okusom vanilije. Tako se odnedavno putnicima na letu kava poslužuje u nepropusnim šalicama koje su ujedno i desert.

Inače, ova zrakoplovna tvrtka trenutačno poslužuje više od osam milijuna šalica kave svake godine, a ova, jestiva verzija u vrlo je kratkom roku postala hit među putnicima. Šalice su osmišljene u partnerstvu s inovativnom novozelandskom tvrtkom Twiice, a svrha im je spojiti ugodno s korisnim. – Nevjerojatno je što je Air New Zealand surađivao s nama kako bi pokazao svojim korisnicima i svijetu da bi jedna blesava ideja i malo inovativnosti mogle imati zbilja pozitivan učinak na okoliš, istovremeno pružajući ukusno i zanimljivo korisničko iskustvo – rekao je Jaime Cashmore, suosnivač tvrtke.

Šalice su napravljene od brašna, šećera, jaja i vanilije, a ako se projekt pokaže uspješnim, uskoro bi se i plastični tanjuri i posuđe mogli zamijeniti jestivim verzijama, najavljuju iz kompanije.

Komentiranje nije dozvoljeno.