JAVNI BICIKLI U SPLITU SVE POPULARNIJI: Trenutno ih ima 50, a dolazi još 30

Nakon što je prije dva mjeseca Grad Split u suradnji sa Split parkingom pustio u rad sustav javnih bicikala, sad su stigli prvi rezultati o uspješnosti projekta. Tako je od sredine srpnja do kraja rujna ostvareno ukupno 2.886 najmova, a domaći su korisnici od toga činili više od 60 posto.

Sveukupno ima 1.400 registriranih korisnika, a do sada je postavljeno 8 postaja. Na raspolaganju je 50 bicikala – 20 električnih te 30 klasičnih. Sama registracija je besplatna, a aktivacija računa košta 5 kuna te vrijedi za cijeli Nextbike sustav bilo gdje u svijetu, dok navedeni iznos ujedno ostaje raspoloživ na računu korisnika za sve dodatne vožnje.

Cijena korištenja bicikla iznosi 5 kuna svakih dodatnih pola sata za klasični, odnosno 10 kuna za električni bicikl. Cijena sezonske pretplate iznosi 200 kuna, vrijedi godinu dana i uključuje neograničeni broj besplatnih vožnji u trajanju od 30 minuta po biciklu, dok za dodatne vožnje vrijedi isti način kao i kod ‘pay as you go’ opcije u prvom slučaju. Do kraja listopada u Split bi trebao stići novi kontingent od 32 bicikla te četiri nove postaje.

Komentiranje nije dozvoljeno.