IKEA ODBACILA JEDNOKRATNU PLASTIKU: Pozitivan primjer švedskog giganta

IKEA Hrvatska je objavila da u svojoj ponudi ukida jednokratne plastične proizvode kako bi doprinijela očuvanju okoliša te stvaranju pozitivnog utjecaja na ljude i planet. Potaknuta tom odlukom IKEA Zagreb je u svojoj trgovini izložila posljednji primjerak „izumrle“ plastične slamke.

Odluka o ukidanju jednokratnih plastičnih proizvoda ponajviše se odnosi na slamke te proizvode poput vrećica za zamrzavanje i led, kao i vreća za smeće. Također, obuhvaćeni su i jednokratni plastični proizvodi koji služe za posluživanje u IKEA restoranu za kupce i zaposlenike, kao što su pribori za jelo, čaše i tanjuri.

Jednokratna plastika ima značajan utjecaj na zdravlje našeg planeta, kao i nas samih, a prema procjenama, do 2050. godine u oceanima će biti više plastike nego riba – istaknuto je u priopćenju, a nadodali su i kako posjetitelji robne kuće IKEA Zagreb od sada mogu pronaći eko zamjene za gotovo sve proizvode od jednokratne plastike.

Ukidanje takve vrste plastike jedna je od pozitivnih inicijativa kojom IKEA do 2030. godine želi postati potpuno održiva tvrtka te koristiti samo reciklirane i obnovljive materijale.

Komentiranje nije dozvoljeno.