GRADONAČELNIK STAO U OBRANU VODOVODA: Za ispust kanalizacije u Dubrovniku krivi su delikventi

U dubrovačkoj uvali Lapad more je u udarnom dijelu sezone onečišćeno fekalijama, tj. bakterijom Escherichia coli, a ustanovljeno je kako je do zagađenja mora došlo zbog vandala koji su u kanalizaciju ubacili čitav nosač za bicikle iz jednog ugostiteljskog objekta.

– Nakon što je došlo do preljeva kanalizacijskih voda u Uvali Lapad, Vodovod Dubrovnik je krenuo s ispitivanjem sustava kako bi se utvrdio uzrok istog. Ispitivanjem je utvrđeno kako je netko u sustav ubacio stalak za bicikle, a što je i uzrokovalo probleme u sustavu. Jasno je kako ovaj stalak u sustavu nije mogao završiti slučajno – poručio je gradonačelnik Mato Franković te stao u obranu djelatnika Vodovoda.

– Pojedinci su požurili proklinjati upravu Vodovoda izričući ‘svirepa ljigava banda, uhvatiti i zatvoriti’ iako do sada u Gradu Dubrovniku ni jedna uprava Vodovoda nije ovoliko truda uložila u rekonstrukciju postojećeg kanalizacijskog sustava, sanaciju i izgradnju novih kanalizacijskih mreža. Ali, odmah se trebalo izreći ‘svirepa ljigava banda uhapsiti i zatvoriti’ – rekao je Franković te čestitao Upravi na uspješnom dugogodišnjem radu. – Puno je toga još ispred njih te vjerujem da će jednako uspješno i dalje odrađivati svoj posao. Uz poruku – nije bitno Što vam govori netko, nego Tko vam govori. A, ljudi sve vide i znaju – zaključio je Franković.

Srećom, počinitelji su snimljeni sigurnosnim kamerama pa iz Vodovoda Dubrovnik poručuju kako će protiv njih podnijeti kaznenu prijavu jer su svojim nepromišljenim ponašanjem izazvali veliku štetu na instalacijama Vodovoda, ali i naštetili ugledu Vodovoda i Grada Dubrovnika.

Komentiranje nije dozvoljeno.