GRAD PRIJATELJ DJECE: Križevci aktivni u povlačenju EU projekata!

Ovaj tjedan predstavljena su dva projekta grada Križevci, ukupne vrijednosti oko 4 mil. KN, sufinancirana sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Konkretno, radi se o projektu ˝Energetska obnova zgrade Dječjeg vrtića Križevci˝, kojim će se smanjiti godišnja toplinska energija za grijanje/hlađenje za oko 54%, te emisije CO2 oko 60% kroz povećanu primjenu obnovljivih izvora energije. Tako će zgrada dječjeg vrtića prijeći iz energetskog razreda E u razred B.

Predstavljen je također i projekt ˝I ja odvajam˝, čiji je osnovni cilj povećati razinu svijesti građana oko sprječavanja nastanka otpada, odvojenog prikupljanja komunalnog otpada, kućnog kompostiranja i ponovnoj uporabi predmeta, a aktivnosti su posebno prilagođene i namijenjene mlađim dobnim skupinama, kao i odgojno-obrazovnim institucijama.

˝Ovo je jedna od međufaza naših nastojanja da postanemo ˝Grad prijatelj djece˝. Naša je velika želja i strateška aktivnost taj status kada steknemo, da ga i zadržimo. Vjerujem da kao mjesto nadomak metropole, potpomognuto određenim infrastrukturnim elementima, možemo itekako biti poželjno mjesto za razvoj obitelj i odgoj djece˝, istaknuo je na predstavljanju projekata gradonačelnik Križevaca Mario Rajn.

Komentiranje nije dozvoljeno.