FOTO NATJEČAJ S TEMOM PLASTIČNOG OTPADA: Cilj je podići svijest o ovom globalnom problemu

Onečišćenje okoliša plastičnim otpadom jedan je od  najvećih globalnih izazova, a kako bi se podigla svijest javnosti o ovoj izuzetno važnoj temi raspisan je foto natječaj kojim se traži fotografija koja na najbolji način tematizira problem plastičnog otpada te potiče promišljanje o mogućim rješenjima, dosadašnjem napretku, kao i izazovima i mogućnostima za daljnje djelovanje.

Natječaj je raspisalo Partnerstvo o plastičnom otpadu koje je osnovano u svibnju 2019. godine na zadnjoj Konferenciji stranaka Baselske konvencije. Svrha Partnerstva je potaknuti poslovni sektor, vlade, akademsku zajednicu te civilno društvo na poboljšanje i promociju okolišu prihvatljivog gospodarenja plastičnim otpadom na globalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini kao i prevenirati i smanjiti nastajanje takvog otpada.

Pobjedničke fotografije bit će izložene na sljedećoj Trostrukoj konferenciji stranaka Stockholmske, Baselske i Rotterdamske konvencije koja se održava u Ženevi, Švicarska, u srpnju 2021. godine. Sve pristigle fotografije ocjenjivat će međunarodno povjerenstvo. Više detalja: http://www.basel.int/Implementation/Plasticwaste/PlasticWastePartnership/Photocontest/tabid/8348/Default.aspx

Komentiranje nije dozvoljeno.