EUROPSKA KONFERENCIJA O VODAMA: 26. lipnja u Zagrebu govorimo o klimi i čistoj vodi!

Časopis Komunal 26. lipnja organizira Europsku konferenciju o vodama u Zagrebu s fokusom na klimu i čistu vodu. Riječ je o konferenciji koja je trebala biti održana povodom Svjetskog dana voda, ali je zbog naglog pogoršanja epidemiološke situacije odgođena.

Hrvatska ima iznimno vodno bogatstvo po kojem je u samom europskom i svjetskom vrhu. Prema zalihama vode od 27.000 m3 po stanovniku Hrvatska zauzima prvo mjesto u EU. No, to je podatak koji je izvan Hrvatske uglavnom nepoznat. Hrvatsko predsjedanje Vijećem EU zato je ključna prilika za promociju i brendiranje hrvatske vode, ali i za raspravu o njenoj zaštiti i odgovornom upravljanju.

Upravo zato, tematski naglasci konferencije će biti na europskim politikama za vodni sektor, vodnom zakonodavstvu i direktivama, kadrovskoj problematici, zaštiti na radu, a govorit će se i o čistim rijekama, sprečavanju poplava, dostupnosti pitke vode, inovacijama u pročišćavanju otpadnih voda te korištenju otpadnog mulja. Kako provesti reformu vodno-komunalnog sektora? Koje su mogućnosti za učinkovitu i brzu digitalizaciju? Kako smanjiti vodne gubitke? Što donose klimatske promjene i kako će utjecati na vodne zalihe? – samo su neka od pitanja koja će biti u fokusu konferencije, a više informacija dostupno je na: info@komunal.hr

Komentiranje nije dozvoljeno.