EDUKATIVNE AKTIVNOSTI ZA SMANJENJE OTPADA: U Križevcima započeo projekt „Živi održivo – smanji otpad“

U Križevcima je pokrenut dvogodišnji projekt pod nazivom „Živi održivo – smanji otpad“. Riječ je o zajedničkom projektu kojeg provede Grad Križevci, Komunalno poduzeće d.o.o. Križevci i KLIK, a planiran je niz edukacija za gradske ustanove, poduzeća, udruge i građane s ciljem smanjenja ukupne količine otpada.

U planu je provedba sedam predavanja po gradskim ustanovama na temu kako smanjiti otpad, kao i održavanje pokazne radionice na temu pravilnog kompostiranja, dok će se u vrtićima, osnovnim i srednjim školama održati predavanja za sve razrede na temu pravilnog postupanja s otpadom. Predavanja će biti prilagođena pojedinim uzrastima i obuhvatit će sve učenike. Nadalje, obilježit će se Dan planeta zemlje kroz razne radionice, održati tribina na temu pravilnog postupanja s otpadom uz organizirani obilazak odlagališta otpada te sortirnice i reciklažnog dvorišta Komunalnog poduzeća d.o.o. Križevci., a pripremljene su i didaktičke igre za najmlađe upravo na temu odvajanja otpada.

„Ovim projektom napravit će se dodatan iskorak u pravilnom odvajanju otpada čime ćemo, siguran sam, postići normu Europske unije od 50 posto odvojeno prikupljenog otpada. Prošle godine imali smo jedan od najvećih skokova u Hrvatskoj u odvojenom prikupljanju otpada te smo s dosegnutom stopom od 42,99 posto bili šesti najuspješniji grad u Hrvatskoj. Sada želimo biti još bolji na ovoj rang listi, no ovo ne možemo sami, u ovome sudjeluje cijela zajednica, svaka sugrađanka i sugrađanin,“ istaknuo je zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško.

Komentiranje nije dozvoljeno.