DUGO SELO ZAVRŠAVA OBILAZNICU: Prometno rasterećenje i privlačenje investitora

Nakon što je Grad Dugo Selo aktivno krenuo s ugovaranjem dolaska investitora u novu Poduzetničku zonu Črnovčak, ovih su dana završeni radovi na prve dvije faze izgradnje ključne prometnice kroz Poduzetničku zonu Puhovec. Tom prometnicom povezat će se dvije poslovne zone te stvoriti preduvjet za obilaznicu oko Grada.

Nakon devet mjeseci radova, prije tjedan dana i prije ugovorenog roka, završene su prve dvije faze izgradnje obilaznice koja će ići kroz Poduzetničku zonu Puhovec i prometno rasteretiti centar grada.

Riječ je o modernoj dvosmjernoj prometnici, dugačkoj 700 m i širokoj sedam metara. Uključuje i biciklističku i pješačku stazu te svu potrebnu infrastrukturu – kanalizaciju, vodovod, plinovod i struju. Time je ispunjen ključni preduvjet za dolazak poduzetnika u zonu Puhovec, ali i podizanje standarda stanovnika južnog dijela grada.

Važno je istaknuti i kako je riječ o jednom od najvećih infrastrukturnih projekata Dugog Sela sufinanciranih sredstvima Europske unije. Projekt je vrijedan ukupno 9,4 milijuna kuna, a od toga je 5,5 milijuna stiglo iz Ministarstva gospodarstva i 1,5 milijun iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU.

Sada predstoji izgradnja treće faze. Radovi bi trebali započeti početkom travnja, a završetak se očekuje u prvoj polovici lipnja kada će se ujedno i otvoriti cijela prometnica.

„Tada će naša Poduzetnička zona dobiti važnu prometnicu koja će se spojiti s dva nadvožnjaka u centru, čime će se omogućiti veliko prometno rasterećenje centra grada“, rekao je gradonačelnik Nenad Panian.

Bolja prometna povezanost zasigurno će imati utjecaj i na dolazak investitora u Poduzetničku zonu. Podsjetimo, nedavno su iz Grada objavili kako su pregovori s prvim investitorima u Poduzetničkoj zoni Črnovčak pred zaključenjem, a redovito stižu i novi upiti zainteresiranih ulagača.

„Investitori koji odluče doći u našu poduzetničku zonu mogu biti oslobođeni i do 100 posto iznosa za komunalnu naknadu u prvoj godini, ovisno o broju zaposlenika i kubikaži proizvodnog pogona. U drugoj godini plaćaju 50 posto, dok u trećoj godini imaju popust od 25 posto. Isto tako, cijena zemljišta je vrlo poticajna za ulaganje“, poručio je gradonačelnik.

 

Komentiranje nije dozvoljeno.