COCA-COLA PROIZVODI NAJVIŠE PLASTIKE: Stigli rezultati međunarodne akcije čišćenja

Prema izvješću pokreta „Break Free From Plastic“ najveći onečišćivači plastičnim otpadom su Coca-Cola, Nestlé i PepsiCo. Ovakav rezultat je došao temeljem 484 akcije čišćenja u više od 50 zemalja u rujnu ove godine, a slijede ih Mondelēz International, Unilever, Mars, P&G, Colgate-Palmolive, Phillip Morris i Perfetti Van Melle.

Ovo nam izvješće pruža još više dokaza da velike svjetske korporacije žurno trebaju poduzeti znatno više kako bi riješile plastičnu krizu koju su same prouzročile. Njihovo kontinuirano oslanjanje na plastičnu ambalažu za jednokratnu upotrebu proizvodi samo još više plastike koja se i dalje baca u okoliš, a recikliranje ovaj problem neće riješiti – rekao je Von Hernandez, glavni koordinator projekta.

Coca-Cola je drugu godinu zaredom zauzela prvo mjesto s 11.372 komada plastičnog otpada prikupljenog u 37 zemalja. – Svaki put kad naše pakiranje završi u oceanima – ili bilo gdje drugdje gdje ne pripada – za nas je neprihvatljivo. U partnerstvu s drugima radimo na rješavanju ovog kritičnog globalnog problema, kako bismo pomogli isključiti „slavinu“ u smislu plastičnog otpada koji ulazi u naše oceane i kako bismo očistili postojeće zagađenje – rekli su iz Coca-Cole.

Komentiranje nije dozvoljeno.