CENTAR ZAGREBA I DALJE JE OPASAN: Bandić poziva na povećan oprez

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obratio se građanima pozvavši ih na daljnji oprez zbog opasnih posljedica koje su uzrokovane potresom, ali je i apelirao na odgovorno ponašanje zbog pandemije Covida-19. Gradonačelnik je istaknuo kako se život vraća u normalu, dok gradske službe i dalje rade na sanaciji šteta diljem Zagreba.

Uklanjaju se opasni dijelovi zgrada, saniraju dimnjaci, krovovi, procjenjuje stanje zgrada i štete koje su iznimno velike, postupno se, uz mjere opreza pušta javni prijevoz, a ulice trgovi i parkovi sve su življi. S ublažavanjem epidemioloških mjera život se u Hrvatskoj i Zagrebu vraća prema normali, ali uz nužan oprez jer virus je još uvijek tu i opuštanja ne smije biti – poručio je gradonačelnik.

Isto tako, pozvao je građane da od danas, 18. svibnja uklone svoje automobile s javnih površina na kojima nije predviđeno parkiranje i zaustavljanje. – Molim vas također da se pridržavate privremenih oznaka, upozorenja i traka uz oštećene zgrade kako bi izbjegli bilo kakve neželjene situacije i nesreće. Naravno, Grad će za sve stanovnike stradalog središta grada i dalje osigurati besplatno parkiranje na dostupnim parkirališnim mjestima na pločnicima, parkiralištima i u javnim garažama – naglasio je Bandić i još jednom pozvao sugrađane da vode računa o tome da je na ulicama brojna građevinska mehanizacija te da  se iz haustora i dalje iznose nove količine otpada i šute, a s pojedinih zgrada još uvijek prijeti opasnost.

Komentiranje nije dozvoljeno.