11 DANA DO KONFERENCIJE: Koje demografske mjere pokazuju rezultate?

Hrvatska je u posljednjem desetljeću zabilježila katastrofalan pad broja stanovnika. Posebno je šokantna činjenica da nema županije koja je zabilježila rast te da je svega osam gradova u cijeloj Hrvatskoj imalo pozitivan prirodni prirast. Želimo li preokrenuti ovakve trendove i spriječiti kolaps zdravstvenog, mirovinskog i obrazovnog sustava, morat ćemo se detaljno posvetiti pronalasku uspješnog recepta za zaustavljanje depopulacije.

Što mogu učiniti jedinice lokalne i regionalne samouprave u zaustavljanju negativnih trendova, odnosno depopulacije? Koje lokalne mjere pokazuju rezultate? Kako revitalizirati ruralna područja i stvoriti jednake prilike u cijeloj Hrvatskoj? Koje JLS su pozitivni primjeri u poboljšanju kvalitete života i zadržavanju mladih? Koje su najuspješnije pronatalitetne mjere? – samo su neka od glavnih pitanja kojima će se baviti konferencija LOKALNE DEMOGRAFSKE I RAZVOJNE MJERE 18. veljače u hotelu Westin.

Na konferenciji će se raspravljati o dobrim i lošim demografskim mjerama u domeni lokalne i regionalne vlasti, uspješnim primjerima JLS, kao i mogućnostima revitalizacije najteže pogođenih područja u RH. Pridružite nam se! Više informacija i prijave: info@komunal.hr

Komentiranje nije dozvoljeno.