100 MIL. KN VRIJEDAN NATJEČAJ ZA VELIKOGORIČKI PROČISTAČ: Raspisan natječaj, a sredstva većinom pristižu iz EU fondova

VG Vodoopskrba raspisala je javni natječaj za gradnju srca projekta Aglomeracije Velika Gorica – gradnju pročistača otpadnih voda. Projektiranje i rekonstrukcija uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Velika Gorica i izgradnja nadzorno upravljačkog sustava, projekt je procijenjene vrijednosti 97 mil. KN koji bi kroz tri godine trebao donijeti novi pročistač otpadnih voda kapaciteta 74.000 ES (ekvivalent stanovnika) i trećeg stupnja pročišćavanja.

Postojeći pročistač otpadnih voda pušten je u rad daleke 1973. godine s kapacitetom 35 tisuća ES. – Financiranje gradnje osigurano je sa 69% sredstava iz EU fondova, tu su i sredstva Hrvatskih voda, odnosno države, a mi smo s 9%. Gorici kao rastućem gradu treba kapacitet 60.000 ES, no za buduća vremena gradi se 74.000 ES. Dobit ćemo suvremen uređaj koji će biti tehnologije visoke razine, a od postojećeg pročistača ostat će 20% jer je potrebno i za vrijeme gradnje da dva postojeća bazena budu u funkciji – rekao je Tomislav Jelisavac, direktor VG Vodoopskrbe.

Rok za dostavu ponuda je 14. travnja, a kada dođe do potpisivanja ugovora s odabranim izvođačem radova isti će imati rok od 36 mjeseci da novi pročistač pusti u pogon.

Komentiranje nije dozvoljeno.