ZAPREŠIĆ UVODI JAVNE BICIKLE: Promicanje zelenih alternativa i zdravijeg načina života

Grad Zaprešić krenuo je u nabavu javnih bicikala. Riječ je o 30-ak bicikala koji bi trebali biti postavljeni na željezničkim i autobusnim stanicama te glavnim gradskim trgovima, a služit će građanima za svakodnevne potrebe.

“U suradnji s prometnom strukom formiramo sedam do osam punktova gdje će ti javni bicikli biti raspoređeni. Bit će to najvjerojatnije naše novoobnovljene željezničke stanice, tu prije svega mislim na glavnu željezničku stanicu Zaprešić, željezničku stanicu u Savskoj te u Novim dvorima“, rekao Labus za Icz.hr.

„Također, punktovi će biti i na glavnim gradskim trgovima , na Trgu Ivana Pavla II i na Trgu dr. Franje Tuđmana, a bit će uključen i park Novi dvori. Po uzoru na velike europske gradove i metropole, ali i neke hrvatske gradove koji su već krenuli ka zdravijim, ekološki prihvatljivim oblicima prijevoza osmislili smo koncept prema kojem bi građani mogli jednostavno komunicirati biciklima kroz grad Zaprešić, bilo mehaničkim ili električnim, ostavljati ih na punktovima, a netko će se brinuti o ispravnosti bicikala i ravnomjernoj raspoređenosti bicikala po gradu”, zaključio je zamjenik gradonačelnika.

Time će grad Zaprešić omogućiti ekološki prihvatljiv, zelen, inovativan oblik prijevoza, a ujedno i promicati zdrav način života.

Vrijednost projekta u prvoj fazi je 200.000 kuna za nabavu 30-tak bicikala, a u skladu s potrebama korisnika, planira se i povećavati broj bicikala.

Komentiranje nije dozvoljeno.