ZAPOČELA TURNEJA „DOBRA ENERGIJA“: ZEZ informira gradove o obnovljivoj energiji

Zelena energetska zadruga krenula je na turneju naziva „dobra energija“ tijekom koje planira obići deset hrvatskih gradova kako bi im pomogla razumjeti i iskoristiti potencijal obnovljivih izvora energije. U ZEZ-u vjeruju kako za snažniji iskorak prema obnovljivim izvorima energije i održivoj budućnosti trebamo djelovati zajedničkim snagama pa program turneje obuhvaća sve – gradove, građane, predstavnike udruga, poduzeća i drugih organizacija.

Na taj način želimo osigurati da svaka lokalna zajednica realizira projekte, ideje i poslovne modele prilagođene njenim potrebama i posebnostima – istaknuli su iz ZEZ-a. Turneja je krenula 7. rujna iz Varaždina, a završit će 18. rujna u Puli. U svakom gradu je predviđen dio programa za predstavnike gradova, poduzeća i udruga prilikom koje će biti potpisana i Deklaracija dobre energije kojom gradovi postaju pioniri energetske tranzicije i borbe protiv klimatskih promjena, dok će drugi dio programa biti namijenjen građanima.

Oni će imati priliku pogledati solarne panele i invertore, vidjeti kako funkcioniraju te dobiti informacije o njihovoj cijeni, načinu instalacije i izbjegavanju birokratskih zavrzlama. Dobit će informacije kako postaviti solarne panele na svoje krovove, udružiti se sa susjedima u energetsku zadrugu i sudjelovati u velikim solarnim projektima u Hrvatskoj.

Komentiranje nije dozvoljeno.