VIŠEMILIJUNSKI VODNI PROJEKTI: Grad Jastrebarsko krenuo u izgradnju pročistača

Radovi na izgradnji i rekonstrukciji mreže vodoopskrbe i odvodnje aglomeracije Jastrebarsko došli su svom kraju, a u punom je jeku i izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, izvijestili su iz Grada Jastrebarskog.

Riječ je o najvećoj investiciji u povijesti Jastrebarskog, a obuhvatila je različite radove koji su se izvodili na području 15 naselja. Tijekom projekta otvoreno je ukupno 18 gradilišta te je izgrađeno više od 40 kilometara kanala i kolektora, zajedno s crpnim stanicama, vodospremama, retencijskim bazenima i kišnim preljevima.

Usporedno sa završetkom radova na izgradnji mrežne infrastrukture i asfaltiranja krenula je i izgradnja uređaja za pročišćavanje voda. „Izuzetno važna karika u cjelokupnom projektu, uz radove na izgradnji sanitarnih kanalizacija, vodosprema i ostalih objekata, upravo je izgradnja uređaja za pročišćavanje voda, a tom će se investicijom uvelike pridonijeti poboljšanju kvalitete i zdravlja života ljudi te zaštiti okoliša i prirode. Modernizacijom, unapređenjem i poboljšanjem cjelokupnog sustava vodoopskrbe i odvodnje osigurat ćemo Jastrebarskom i njegovim građanima vodnokomunalnu infrastrukturu dostojnu modernog i naprednog grada“, poručio je Zvonimir Novosel, gradonačelnik grada Jastrebarskog.

Radovi na UPOV-u vrijedni su 43,7 mil. KN, a sami uređaj bit će koncipiran na trećem stupnju pročišćavanja otpadnih voda koji podrazumijeva strožu obradu komunalnih otpadnih voda primjenom tehnologije sekvencijalnog šaržnog reaktora (SBR) za biološko pročišćavanje i aerobne stabilizacije mulja.

Komentiranje nije dozvoljeno.