VIDEO: Karlovačka županija i dalje neumorno pomaže Sisačko-moslavačko županiji

Gotovo dva mjeseca prošla su od razornog potresa. No, u Sisačko-moslavačkoj županiji i dalje ima posla. Iako su i sami pretrpjeli višemilijunske štete, predstavnici Karlovačke županije, županijskih operativnih službi i volonteri od prvog dana neumorno pomažu svojim prvim susjedima.

Veliku ulogu na terenu imali su i vatrogasci s područja cijele Karlovačke županije, kojih je stiglo više od 1.900, a važan doprinos dali su i gospodarstvenici, koji su nesebično donirali osnovne potrepštine.

Pomoć u brzim pregledima

Ovih dana obavljaju se i pregledi objekata u javnom vlasništvu i nerazvrstanih cesta, a u tome pomažu inženjeri arhitekture i građevine iz Karlovačke županije. “Zaista se trudimo pomoći, bez obzira što smo i mi pretprjeli poveća oštećenja. Cijelo smo vrijeme usmjereni i na Sisačko-moslavačku županiju i svakako ćemo i u narednom razdoblju pomagati gdje god budemo mogli”, rekla je pročelnica UO za graditeljstvo i okoliš Karlovačke županije Marina Jarnjević

Šteta u Karlovačkoj županiji

Na području Karlovačke županije potres je ostavio štetu od gotovo 170 milijuna kuna, a u 11 gradova i općina proglašena je prirodna nepogoda. Materijalna šteta nije mala, a ovih dana završavaju se  brzi pregledi svih oštećenih objekata, ističu iz županije. “Od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dobili smo 5 milijuna kuna i odmah smo ih usmjerili prema jedinicama lokalne samouprave. Ipak, glavnu sanaciju očekujemo iz Fonda solidarnosti”, rekla je županica martina Furdek Hajdin.

Oporavak će za sva potresom pogođena područja biti dug, ali ipak, sve je lakše kad na tom putu nisi sam, zaključuju prve žene Karlovačke županije.

VIDEO: 

Komentiranje nije dozvoljeno.