ULAGANJE U IVANCU: Ivkom i Grad podržali izgradnju novog pogona u industrijskoj zoni

Na 10.000 četvornih metara zemljišta u Industrijskoj zoni Ivanec gradit će se nove proizvodne hale i prateći prostori. Riječ je o 1,5 mil. EUR vrijednoj investiciji BGW Grupe, čiji su predstavnici s gradonačelnikom Ivanca Miloradom Batinićem i direktorom Ivkoma Mladenom Stankom potpisali ugovore o kupoprodaji nekretnina u Industrijskoj zoni Ivanec.

BGW Group bavi se automatizacijom proizvodnih pogona i skladišta te elektroinstalacijskim radovima, a gradnju novih hala i uredskih prostora počinju jer su trenutni kapaciteti postali premali. Prema riječima direktora Kristijana Danjka, grad Ivanec je investitorima ponudio niz benefita zbog kojih su se odlučili za spomenutu lokaciju, od cijene zemljišta, podrške oko dokumentacije do cjelokupnog odnosa gradske uprave prema investitorima.

Za početak će se graditi poslovna zgrada i trgovina elektromaterijalom te proizvodna hala, dok je u kasnijoj fazi planirana izgradnja još jednog proizvodnog objekta. Trenutačno u dvije tvrtke, BGW Montaža i BGW Electronics, zapošljavaju stotinjak radnika, a povećanjem proizvodnih kapaciteta očekuje se daljnje širenje opsega posla i potrebe za radnicima.

Ivanec je u više navrata dobio različita europska i domaća priznanja za poticanje ulaganja i za stvaranje dobrog ulagačkog okruženja, a važan doprinos tome daju i gradske strukture te komunalna tvrtka Ivkom koja se brine za komunalnu infrastrukturu.

Komentiranje nije dozvoljeno.