PRIJAVE ZA KONFERENCIJU OTPAD 2019 U ZAGREBU: rasprava 200 stručnjaka o najdelikatnijim temama

Hrvatska se u području gospodarenja otpadom nalazi u vrlo složenoj situaciji. EU ciljevi kružnog gospodarstva sve su ambiciozniji, budući da EU želi biti globalni predvodnik u smanjenju odlaganja otpada i povećanju recikliranja, no Hrvatska vrlo sporo provodi preuzete obveze i još uvijek nema političkog i strukovnog suglasja oko dugoročno prihvatljivog modela zbrinjavanja otpada. Preko 200 vodećih stručnjaka iz područja gospodarenja otpadom, nadležne institucije iz RH i EU, predstavnici političkih stranaka, dobavljači tehnologija, konzultanti i predstavnici JLS očekuju se 30.09. u zagrebačkom hotelu Westin.

Program uključuje niz otvorenih pitanja i stručne rasprave o velikim sektorskim izazovima, ali i isticanje najboljih praksi i prihvatljivih rješenja u postupanju s otpadom: Zašto se izgradnja CGO pretvara u afere? Ima li RH cjelovit sustav gospodarenja otpadom? Je li moguće dostići EU ciljeve recikliranja (55% do 2025)?Zašto se u RH odlaže 78% otpada na odlagališta (cilj je 10% do 2040)? Kakva je hrvatska hijerarhija gospodarenja otpadom? Zašto je energetska oporaba tabu tema znanstvenih krugova? Kako se u HR troši EU novac te kako se primjenjuju EU direktive? Je li ZERO WASTE ostvariv i održiv model ili je to pretežak izazov? Koliko je izgledno plaćanje penala u Bruxelles? Postoji li interesni lobi koji 20 godina upravlja sektorom otpada? 

To su samo neke od predviđenih aktualnih tema. Prijavu možete izvršiti na info@komunal.hr. U slučaju potrebe za sudjelovanjem u programu, prezentacijom ili predstavljanjem proizvoda ili usluga kontaktirajte urednika časopisa KOMUNAL (Marijan Kavran, +385 98 440 098).

Komentiranje nije dozvoljeno.