NOVA RECIKLAŽNA DVORIŠTA: Potpisani ugovori u Poreču i Brinju!

U porečkoj gradskoj upravi potpisan je 2,7 mil. KN vrijedan ugovor o gradnji reciklažnog dvorišta na Košambri. Ugovor su potpisali porečki gradonačelnik Loris Peršurić i Vili Vivoda, vlasnik tvrtke Ekspert gradnja iz Buzeta, kojoj je postavljen rok od 90 dana za izvršenje radova. Od ukupnog iznosa sredstvima iz EU sufinancirat će se 85%, odnosno 2,3 mil. KN.  Poreč je među prvim gradovima u zemlji koji je izgradio pretovarnu stanicu za otpad u Košambri, a nakon gradnje reciklažnog dvorišta, očekuje se gradnja sortirnice. Dvorište će biti veličine 1.700 m2, a na njemu će se, uz odvodnju i priključke za struju i vodu, nalaziti i 46 boksova i kontejnera.

Poreč se može pohvaliti činjenicom da je drugi grad u Istri, nakon Pule, po količini zbrinjavanja otpada. Po završetku projekta gradnje, planiraju se edukacije građana i promidžbene aktivnosti vezane uz odvajanje otpada i recikliranje.

Gotovo istovremeno sličan projekt potpisan je u Brinju, gdje vrijednost radova dostiže čak 3,6 mil. KN. Izvođač radova je EURCO d.d. iz Vinkovaca, a stručni nadzor provodi SEDRA consulting iz Zagreba. Početak radova na izgradnji i opremanju reciklažnog dvorišta na lokaciji Obadine u Brinju očekuje se u ožujku što će dakako ovisiti o vremenskim uvjetima dok se završetak radova predviđa za lipanj 2018.godine.

Komentiranje nije dozvoljeno.