NE PLASTIČNIM VREĆICAMA: Greenpeace predao 65.000 potpisa za zabranu plastičnih vrećica

Aktivisti Greenpeacea predali su peticiju za zabranu laganih plastičnih vrećica pomoćnici ministra gospodarstva i održivog razvoja Anamariji Matak. Peticiju je potpisalo više od 65.000 građana koji žele zamijeniti štetne plastične vrećice i jednokratnu plastiku lako dostupnim alternativama.

Peticija je predana u vrijeme kad je u tijeku javno savjetovanje o Prijedlogu zakona o gospodarenju otpadom, kojim bi se mogla zabraniti upotreba plastičnih vrećica. “Vlada ima priliku poslušati građane i zaštititi našu prirodu te u potpunosti zabraniti upotrebu laganih plastičnih vrećica. Hrvatska i svijet već se utapaju u jednokratnoj plastici čija proizvodnja raste iz godine u godinu”,  rekla je Petra Andrić, voditeljica Greenpeaceove kampanje.

Greenpeace također zahtijeva više ambicije kod prijenosa europske Direktive o jednokratnoj plastici u Prijedlog zakona o gospodarenju otpadom. Da bi se uistinu stalo na kraj onečišćenju plastikom, važno je postaviti konkretan cilj smanjenja potrošnje za jednokratne plastične čaše za napitke, jednokratne plastične spremnike za hranu, kao i za sve ostale jednokratne plastične proizvode koji nisu nužni, smatraju u organizaciji.

Komentiranje nije dozvoljeno.