NAJAVA WEBINARA: “Flote električnih vozila – uspavani divovi elektromobilnosti”

Jesu li domaće javne i privatne flote spremne za elektrifikaciju i u kojem obimu? Koji su izazovi vezani za punjenje na lokaciji posla ili klijenta, odnosno gdje puniti službena vozila koja se koriste i u privatne svrhe? Postoje li nedoumice u korištenju upravo objavljenih poticaja FZOEU?  – samo su neka od pitanja o kojima će se raspravljati na webinaru “Flote električnih vozila – uspavani divovi elektromobilnosti”, a koji se održava u srijedu, 26. svibnja.

Naime, izvješće industrijske grupe Eurelectric i Ernst & Young (EY) pokazalo je da će elektrificiranje javnih i privatnih flota rezultirati smanjenjem od gotovo 50% svih emisija na cestama u Europi, pružajući glavni poticaj klimatskim ciljevima EU-a i revolucionirajući čistu mobilnost u Europi. Prijelaz s otprilike 63 milijuna automobila, kombija, autobusa i kamiona kojima upravljaju privatne tvrtke ili javne vlasti u Europi imao bi “najveći i najbrži” utjecaj na emisije cesta.

Flote, koje čine oko 40% svih prijeđenih kilometara u Europi, unatoč tome što čine samo 20% vozila, vrlo su prikladne za elektrifikaciju, jer imaju tendenciju da voze predefiniranim rutama, što olakšava optimizaciju procesa punjenja u njihovoj rutini.

Na razvijenim tržištima električnih vozila, najavljuje se obvezu kupnje vozila s nultim emisijama u javnom sektoru, kao i potpuna zabrana prodaje novih vozila pogonjenih fosilnim gorivima. U privatnom sektoru brojne korporacije u sklopu energetske tranzicije najavljuju elektrifikaciju svojih flota.

O svim ovim temama raspravljat će se na webinaru u srijedu, a najavljeni panelisti su:

Zvonimir Stopić – Corporate Fleet and Technical Means Coordinator, Atlantic Grupa

Paolo Brusich – savjetnik za ključne kupce i koordinator Rabljenih vozila, Adria P.A.

Dean Pilipović – Key Account Manager, General Logistics Systems Croatia d.o.o.

Doc. dr. sc. Vedran Kirinčić, Tehnički fakultet Rijeka – moderator webinara

Webinar će se održati na hrvatskom jeziku i besplatan je za sudjelovanje. Više informacija dostupno je OVDJE.

 

Komentiranje nije dozvoljeno.