METKOVIĆU ODOBRENO 9 MIL. KN ZA SORTIRNICU: Ulaganje u zaštitu okoliša

Grad Metković dobio je zeleno svjetlo Ministarstva zaštite okoliša i energetike za projekt izgradnje i opremanja sortirnice. Projekt je prijavljen na natječaj „Izgradnja i /ili opremanje postrojenja za sortiranje odvojeno prikupljenog otpadnog papira, kartona, metala, plastike i drugih materijala“ u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Ukupni prihvatljivi troškovi projekta iznose 10, 98 mil. KN, s maksimalnim bespovratnim iznosom od 9 mil. KN, odnosno stopom sufinanciranja prihvatljivih troškova iz Kohezijskog fonda koja iznosi 81,91%. Svrha projekta je izgradnja sortirnice u Gradu Metkoviću kako bi se osigurala infrastruktura potrebna za sortiranje odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i time povećala kvaliteta i vrijednost sirovina (papira, plastike, stakla i metala).

Podloga za uspjeh ovog infrastrukturnog projekta izgradnje postrojenja sortirnice je bila kvalitetna izrada projektne dokumentacije i studije izvodljivosti s analizom troškova i koristi što će u konačnici doprinijeti ekonomskoj, okolišnoj i institucionalnoj održivosti. – Grad Metković i dalje nastavlja s poticanjem aktivnosti u području gospodarenja otpadom, podizanjem razine informiranosti i javne zainteresiranosti s najvažnijim ciljem-boljom kvalitetom života građana Metkovića – poručili su iz gradske uprave.

Komentiranje nije dozvoljeno.